tiistai 11. maaliskuuta 2008

helvettiplaneetta

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Mutta mikä on maa? Se on helvetti."

Onko tullut kuunneltua Kauko Röyhkän uusinta?

"Voin olla yön en enempää
sä tarviit isän kädestä
kuivaa kyynelees ja ryystä räät
et kuollut vielä tänäänkään
kuka ties huomenillalla
saatat kelluu uima-altaassa
kasvot alaspäin ja kohmeessa
lennät kädet auki
kohti helvettii"

ja:

"Mä oon sun pelastava enkelis
mut mä en voi jäädä tänne
helvettiin"
;-)

jonimatti joutsijärvi kirjoitti...

Itseasiassa en oo tuota vielä kuunnellut. Nyt ehkä pitää. Tosin tuo lainauksesi ei herätä ehkä ihan oikeansuuntaisia mielikuvia, jotta ne ruokkisivat omaa touhuani, mutta mistäs sen kuulematta tietää.

Kuuntelin kylläkin viikko sitten paria ihmistä, jotka keskustelivat maasta helvettinä.

Anonyymi kirjoitti...

Kauko Röyhkän laululyriikka jää usein ymmärtymättömäksi runoudeksi, mitä kuitenkaan älköön viaksi laskettako. Ja onhan Röyhkä väittänyt maata myös voimaksi, muistettakoon myös.

Itse protestoin vastaan väitettä maasta helvettinä mm. sillä, että mitä moinen sanoisi jumalista. Ollaan jumalista (ja jumalissa?) mitä mieltä tahansa, maa pelkkänä helvettinä eikä minään muuna kuulostaa aivan liian kategoriselta tuomiolta ko. porukan suuntaan. Sellaiselta luojajumalalta, joka ei ole lukenut ja käsitellyt edes Jungiaan itsetuntemusta syventääkseen, vaan torjuu, pakenee ja projisoi Varjoaan.

Sellaisen kyllä voisin jopa allekirjoittaa että sekä helvetti että paratiisi löytyvät maan ja taivaan välistä, täällä missä synnytämme ne omilla teoillamme ja asenteillamme. Yliset ja aliset ynnä muut vastaavat lienevät jo sitten ihan jotain muuta.

Onko sitten ihmiseksi syntyminen mahdollisuus vai rangaistus vai mitä lie? Oli mitä oli, usein käy päässä ajatus, ettei meitä pitäisi laskea muita taivaankappaleita asuttamaan ja kerskakuluttamaan ainakaan ennenkuin opimme elämään siivosti täällä maan päällä.

jonimatti joutsijärvi kirjoitti...

Joo, Röyhkällä on hetkensä.

Muille taivaankappaleille meillä ei ole mitään asiaa. Se, että se teknologisesti voi olla mahdollista, johtaa ehkä ennenpitkää siihen, että se tapahtuu, mutta teknologinen mahdollisuus ylipäätään on aivan väärä motiivi melkein mihinkään elämäntapamuutokseen. Usein se on varsin keskeinen motiivi.

Helvettiplaneetta-kysymystä en kommentoi, vaan haudutan. Kiitos ajatuksistasi!