torstai 1. syyskuuta 2011

rakas lukija?


Tiedän, että minulla on lukijoita. Blogi on nopea väline. Tapani tehdä blogia on huitova, pyrähtävä ja unohtava. Käsitykseni lukijoistani on, että he saattavat olla pidemmässä ajassa kuin kirjoittamiseni. Jääkö blogi elämään tarpeeksi kauaksi aikaa? Onko sillä riittävä paino, että vaikkei se katoaisi ajassa, se vetäisi puoleensa toisen ajan lukijaa? Kirjamuoto on minulle ja lukijoilleni ilmiselvästi tässä mielessä hedelmällisempi. Mutta en tiedä, miten ja kuka lukee blogiani. En jaksa seurata kävijätilastoja, joista tiedän kyllä että ne heilahtavat yläkanttiin "ajankohtaiseen" aiheeseen puuttuessani. Lukijani ei ole kiinnostunut ajankohtaisuudesta, ja jos onkin, hän ei lue minua saadakseen tietää ajankohtaisuuksia, mutta ehkä ymmärtääkseen ajankohtaisuutta. Ajankohtaisuuden ymmärtäminen ei voi perustua ajankohtaisuuteen - on oltava ulkopuolinen paikka, josta ajankohtaista tarkastella. En väitä, että pystyisin ajankohtaisuuden ymmärtämiseen suoraan (en toistaiseksi edes yritä), mutta ehkä kirjoituksiani voi käyttää sen tarkkailupaikan rakentamiseen. ... vapaasti tilkitty? : Rajankohtaisuus. Vuosikymmeniä odotettu, sitten äkisti löydetty. Ja kaikki on toisin - ryhdytään odottamaan jotakin muuta. Sauna lämpiää useita kertoja ennen kuin se tapahtuu.

2 kommenttia:

Erkka Mykkänen kirjoitti...

o/

Juhani Tikkanen kirjoitti...

Luen yhä uudelleen Bashoon, Busonin ja Issan vanhentuneita haikuviestejä, ja mielestäni ne uudistuvat joka kerta kun niitä luen.

Ei Issakaan tiedä kuinka paljon hänellä on maailmassa lukijoita.

Paperisille jutuille on ennustettu siirtymistä Kindleen tai mikä se toinen e-kirja taas olikaan. Käy päivän tai viikon lehden lukemiseeen, ja käy Issojen lukemiseen, paremminkin. Mutta kun patteri loppuu ja Kindleni muuttuu särkyneeksi Kimbleksi niin otan paperisen kirjan ja aurinkon valoa antavana aukioloaikana lueskelen paperia.

Uskon että olet tuossa ajankohtaisuudessasi kuitenkin väärässä: aina puheisiin tarttuu ympäristön viimoja. (Poikkeukselliset tyynetkin toki?)

Minulle on kiva että blogisi on olemassa, ajassa. Anna puhaltaa.