sunnuntai 16. syyskuuta 2007

päin vastoin kuin d&g sanovat
mikään keho ei ole kvalitatiivisesti sama kuin toinen
mikään laji ei ole kvalitatiivisesti sama kuin toinen

4 kommenttia:

Paavo kirjoitti...

... dolce & gabbana ...?

jonimatti joutsijärvi kirjoitti...

deleuze ja guattari ne taisivat olla - mutta tähän liittyy sellainen huitaisutyyppinen juttu, että avasin kirjansa satumaisesta kohdasta, jota kommentoin välittömästi, ja nyt viikkojen jälkeen kirjasin tämän tähän ylös.

Paavo kirjoitti...

vai semmosta jotain sanoivat.

guattari olikin psykoanalyysimiehiä.

gilles & felix.

mie perjantaina katua lehtijutun takia vallatessa laitoin naamion kasvoille ja lausuin maskin takaa Pasolinia. oli häkellyttävä huomata miten voimallinen on naamion vaikutus ihmiskäyttäytymiseen. omaan siis.

kreikan teatterista periytyvä naamio on suunnattoman kiehtova olio. just jostain luin - uudelleen vai ensi kertaa? - eli sain tietää että 'persoona' sanana on alkujaan itse asiassa nimi naamiolle ja tarkoittaa äänen vahvistamista.

omien kasvojen piilottaminen oman äänen kuuluvuuden lisäämiseksi.

ja jos rihmasto on menneen ismin lumia, surffaa osoitteeseen keosto.org. vaihtoehtoisten kulttuuritoimijoiden verkosto.

Oulussa on niin paljon kaikkea ettei ehdi etelään. Nyt tiedän, miltä helsinkiläisistä tuntuu.

jonimatti joutsijärvi kirjoitti...

en edes enää muista mitä ehkä sanoivat. silti piti itse mennä sanomaan.

persona - "soida läpi"
mutta suomen kielessähän on myös tämä sana: persona. minä olen persona. ja buddhalaisittainhan minä on suunnilleen vain satunnaisten persouksien hetkellinen suma... olisko se naamio kuitenkin toisen äänen vahvistamiseksi? tai en tiedä. omaa ääntä luulisi vahvistettavan kehon omilla resonaattoreilla: rinta, pallea, jne. grotowski tästä kirjoittelee pitkälti.

en mäkään ole käynyt helsingissä aikoihin. täällä turussa näin sen sijaan eilen kaupunginteatterin puistoissa, mikä taitaa muuten olla nimeltään itsenäisyydenaukio, siinä on ehnrothin muistokokkare kanssa, niin nurmikolle olivat pystyttäneet "taideslummin". näytti hauskalta, istuivat nuotion ääressä keitä lienivät, mutta en uskaltautunut paikalle. sitä paitsi, miksi "taide" ja miksi "slummi", jäin miettimään..

no, tsekkasinkin tuon keoston, ja siellä taideslummikin sai selityksensä - pitäisi kai kurkistaa sinne en tiä.