Tämä koronakriisi on mielenkiintoisella tavalla tehnyt kaikesta tiedonvälityksestä itselleni mielenkiinnotonta, kyllästyttävää ja yhdentekevää. Minulle oli muutaman vuoden aikana kehittynyt tapa lukea joitakin englanninkielisiä sodanvastaisi uutislähteitä, jotka täydensivät toisiaan merkityksellisellä tavalla. Päädyin näiden lähteiden ja kommentoijien äärelle yrittäessäni ymmärtää Lähi-idän tilannetta, kun olin huomannut ettei suomalaisessa mediassa ollut käytännössä ainoatakaan uskottavaa, perusteellista, tutkivaa journalismia julkaisevaa lehteä tai muuta tahoa. Perusteellisen analyysin tuloksena pidän suomalaisen valtavirtamedian "Vastuullista journalismia" -kampanjaa suurena ja surullisena vitsinä ainakin ja etenkin mitä tulee maailmanpolitiikkaan.
(Hyvä lukija, en kirjoita tätä nyt kertoakseni sinulle, mitä ajattelen mistään maailmanpolitiikan asiasta, toimijasta tai kehityskulusta, mutta jos uskoo lukiessaan jotakin valtavirtaista tai myöskään vaihtoehtoista mediaa, on varmaankin erehtynyt.)
Nyt koronakriisin aikaan kiinnostavasti lähteet, joita pidän edelleen sotiin liittyvissä kysymyksissä melko luotettavina, ovat yllättäen niin keskenään erimielisiä ja ristiriitaisia, ja tietenkin kommentoivat koronakriisiä ja sen lieveilmiöitä kuten kaikki muutkin tällä hetkellä tekevät, etten ilman uutta perustavanlaatuista mylläystä pääsisi perille siitä, mikä on aiheeseen nähden uskottavaa analyysiä ja mikä ei. En kuitenkaan ehdi saati halua tätä mylläystä tehdä. En jaksa käyttää kaikkea aikaani mediakritiikkiin, en enää. Olen yleisemminkin väsynyt tietämään tarkasti ja laajasti asioista, joihin vaikutusvaltani on erittäin pieni. Ei enää kiinnosta. Enää ei ole ainoatakaan uutislähdettä, jota pidän uskottavana, mielenkiintoisena tai lukemisen arvoisena. Ehkä tilanne muutuu joskus, se on ollut tilanteen tapana tähänkin asti ja piintyneitä tapoja on tunnetusti erittäin vaikea muuttaa.