sunnuntai 20. syyskuuta 2009


Blogi on suhteiden verkosto: päivien, kuukausien, tekstikatkelmien ja verkkosivustojen ja lukijoiden suhteiden verkosto: blogin kirjoittaja itse muuttuu pian lukijakseen, suhde itseen muuttuu; kenties suhde ajatteluunkin muuttuu: tulisiko tästä blogimerkintä, voi blogisti kysyä ajatuksiltaan; suhde lukijoihin on usein - etenkin kirjoittaessa - vain kuvitelman varassa, siis sekin suhde itseen. Blogin keskusteleva potentiaali tietenkin laajentaa suhteiden verkostoa ulos "itselleen esiintyvästä itsestä". Parhaimmillaan myös keskustelun puute voi luoda sellaisen tyhjän kuunteleva verkkosolmun, johon kirjoitukset lasketaan irti itsestä.

Mutta kuitenkin, korppien verkosto on kiinnostavampi. 

4 kommenttia:

Jouni kirjoitti...

Tekisi mieleni laittaa kommenttina väännös tekstistäsi...

Elämä on suhteiden verkosto: päivien, kuukausien, seksikatkelmien ja verkostojen ja tukijoiden suhteiden verkosto:

...mutten kehtaa...

jonimatti joutsijärvi kirjoitti...

Nytkö hävettää? Hähä, mutta ehkä verkkokirjoittamisessa on juuri tuollainen keinoelämän piirre. Se esittää jonkinlaista elämänmuotoa, mutta on, kuten golem, kesken, vajaa ja kyvytön olemaan sitä mitä se esittää.

jonimatti joutsijärvi kirjoitti...

No, nyt sun oikeastaan täytyisi tuo väännös tehdä.

Jouni kirjoitti...

Pikaisesti väsätty ensimmäisenä mieleen tullut versio. Perin on Suomalainen tämä versio, varsinkin lopun osalta.

Elämä on suhteiden verkosto: päivien, kuukausien, seksikatkelmien ja verkostojen ja tukijoiden suhteiden ver(i)kosto: Elettäessä eläjä itse muuttuu pian tutkijakseen, suhde itseen muuttuu; kenties suhde ajatteluunkin muuttuu: tulisiko tästä merkintä - ja jos tulee niin mihin? -, voi eläjä kysyä ajatuksiltaan; suhde tukijoihin ja tapahtumiin on usein - etenkin ongelmien edessä - vain kuvitelman varassa, siis sekin suhde itseen. Eläjän keskusteleva potentiaali tietenkin laajentaa suhteiden verkostoa ulos "itselleen esiintyvästä itsestä". Parhaimmillaan myös elämän puute voi luoda sellaisen tyhjän kuunteleva solmun jolloin elämä lasketaan irti itsestä.

Mutta kuitenkin, korppien verkosto on kiinnostavampi.