perjantai 27. toukokuuta 2016

vakavaa harkintaaHarkitsen vakavasti tän blogin päättämistä.

Ensinnäkin, mulla ei ole selkeää tarkoitusta, päämäärää, ideaa tai aietta tän suhteen.

Toiseksi, tulen kuitenkin lähitulevassa tekemään uudet nettisivut, joille on selkeitä tarkoituksia, päämääriä, ideoita ja aikeita. Niinpä tän blogin olemassaolo ja keskenolo kenties jarruttavat uuden sivun toteuttamista syömällä käytettävissä olevaa psyykkistä energiaa, jota en nettipreesensiä varten muutenkaan niin intensiivisesti viitsi kerätä ja haalia.

Näistä syistä harkitsen vakavasti tän blogin päättämistä tähän tai pian.

2 kommenttia:

Juhani Tikkanen kirjoitti...

Itse olen haalinut jo pitkään omaan blogiini materiaalia sitä varten että se on siellä totutussa järjestyksessä ja vaikkapa turvakopioista tarvittaessa helppo työstää. Blogi on sinällään varmistettu eli sinne pääsee eri koneilla eri paikoista. Eli ajataus siitä että mikä on oikeasti pysyvää. (Ei mikään.)

Mutta olen myös purkanut ajatuksiani useinkin blogiin, ja tuntuu huolivan kevyesti kuvia näytettäväksi.

Facebookista ei tahdo löytää mitään vanhempaa? En oikein taida vaan osata. (Muuttaa myös koko ajan juoniaankin, ja mainokset alkavat jyrätä oikeat jutut.)

Jotkut kai pitävät blogissa julkaistua huonona heidän kirjalliseen maineeseensa?

On eri asia että eihän kaikesta ja kaikesta voikaan pitää, mutta se on taas eri asia? Joukossamme on niitä jotka tietävät mistä meidän muiden(kin) täytyy tykätä ja hurrata? Tämä ei ole Sinulle!

Käyn aika ajoin kurkkaamassa Sinun blogia, tykkään oikeasti monista jutuistasi.

Joskus mietin että sullä on blogissa yhtä freesiä kamaa mitä sinun paperisissakin. Eli siis niin että se mikä se riekko juttu oli sun eka, mullapa on se! ja sitten pari paperista siinä välillä, se esseekin oli jännä. Ja sitten sulla on Blogi!

Eihän nämä blogit paljon tule maksamaan?


Itse olen varautunut siihen että nämä lopetetaan, sitä varten otan koko ajan turvakopiot USB-levyille...

Multa on operaattorit pari blogia nitistäneet, mutta tekstit niistä on tallessa, osa jo taas julkaistukin jossain.

Ai niin, vielä yksi juttu: kun tätä blogiformaattia tottuu lukemaan niin minusta tämä ei ole huono? Kotisivut eivät välttämättä ole niin hyvä ulkoisesti? Joitakin HTML-koodeja joskus tänne blogiin kaipaisin, mutta tuleehan näilläkin muutamilla juttuun?

Kun Internettiin rupesi kirjailijoiltakin tekstejä tulemaan niin muistan Jarkko Laineen ja hänen työkavereidensa ja tuttujensa mantraa, että Internet on Ilmestyskirjan peto. Ne oli jopa tosissaankin. Mutta nyttenhän SKL on netissä itsekin. Ja Ilmestyskirjan länsimäinen petoversio on kanssamme koko ajan. Pitää vaan yrittää elää.

Netti = net = verkko = kahleissa.


jonimatti joutsijärvi kirjoitti...

Hei, kiitos pohdinnoista, ja hauskaa että luet. Mä tarvin nettisivut syistä, jotka ovat ilmeisiä kunhan niitä sitten lukee, mihin en mee nyt tässä. Minusta on hauskaa että Vieras puhuu kuin riekko on jossain muuallakin kuin mun kovalevyllä tai jossain pahvilaatikossa. Facebookia en harrasta, ei ole tarvetta. Kirjallinen maine on minusta vitsi muutenkin tämmöisessä maailmassa ja ajassa ja maassa, missä melkein kaikki on ohutta ja matalaa ja kapeaa - mainetta arvioidaa naurettavuuksien perusteella. Niinpä sen mieluusti menetän tekemällä kaikenlaista pöhköä ja epäselvää, mikä ei lainkaan estä pyrkimästä tarpeen vaatiessa myös tarkkuuteen ja punnitsevuuteen. Ilmestyskirjan pointsihan on, jos ei jää siihen konfliktivaiheeseen kiinni, että tulee uusi maa ja uusi taivas eikä itkua enää ole. Se tosin taitaa olla kuvaus ajattomuudesta enemmän kuin ajallisuudesta, jos sitä haluan vakavasti pohtia. Lapsenahan se tietysti ahdisti.